De adolescentie en jongvolwassenheid is een periode van veel verandering. Je krijgt plots meer vrijheid, maar ook meer verantwoordelijkheid, je leert veel nieuwe mensen kennen, je gaat weg van huis om ergens anders te studeren of alleen of met vrienden te gaan wonen. Het is een periode van intense emoties: geluk, blijdschap, vreugde, maar ook kwaadheid, frustratie, verdriet. Misschien voel je je soms niet goed in je vel: bijvoorbeeld moeilijk slapen, je geïrriteerd voelen, ups en downs ervaren, je achterdochtig voelen, een angstig gevoel ervaren. Hoe deze klachten ontstaan en welke factoren daarop een invloed kunnen uitoefenen, weten we nog niet zo goed.

Wij, onderzoekers van de KU Leuven, willen onderzoeken hoe het komt dat sommigen wel en anderen geen klachten ontwikkelen. Daarom werd de ENGAGE-studie opgezet. Hierin willen we samen met jou een kijkje nemen naar je hersenen met behulp van een MRI-scan. We stellen je vragen over hoe jouw wereld eruit ziet en we laten je ook rondlopen in een virtuele omgeving. Daarnaast willen we onderzoeken of lichaamsbeweging een positieve invloed kan hebben op hoe je je voelt.

Om dit onderzoek te kunnen uitvoeren, zijn we op zoek naar deelnemers.
We zijn specifiek op zoek naar jongvolwassenen tussen 16 en 24 jaar.

Goed om te weten

Deelname aan het onderzoek is volledig vrijwillig en kan op elk moment stopgezet worden. Alle resultaten van het onderzoek worden anoniem verwerkt. Als dank voor jouw deelname, ontvang je een vergoeding van 60€.

Ben je geïnteresseerd om mee te doen of heb je nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren op engage@kuleuven.be of bekijk onze flyer!

Onderzoeksteam

Het onderzoek wordt uitgevoerd aan de KU Leuven. Prof. dr. van Winkel is de hoofdonderzoeker en wordt bijgestaan door drs. Victor Mazereel en drs. Lise Jennen.