KICK-OFF Chairs in Transition Psychiatry

De periode tussen 14 en 25 jaar stelt jongvolwassenen voor cruciale uitdagingen op psychologisch, fysiek, sociaal en maatschappelijk vlak. Drie kwart van de psychiatrische stoornissen beginnen dan ook in deze leeftijdsfase. Hoewel de zorgnood dan ook aanzienlijk is, is het zorggebruik alarmerend laag. Jongeren haken in grote getale af. Ook de overgang van jongeren van jeugd- naar volwassen psychiatrie wordt als heikel punt ervaren door zowel jongeren, ouders als hulpverleners. 

Transitiepsychiatrie is de dag van vandaag dan ook een ‘hot topic’. Met steun van het fonds Julie Renson, het Koningin Fabiolafonds en de Koning Boudewijnstichting zullen voor het eerst een Nederlandstalige (KU Leuven, CCliPs, Prof. dr. R. van Winkel) en Franstalige (ULB, Prof. dr. V. Delvenne) leerstoel een bijdrage leveren aan het onderzoek en aan innovatieve zorg voor jongeren in de transitieleeftijd.

U bent dan ook van harte welkom op het kick-off evenement van de leerstoelen transitiepsychiatrie op vrijdag 17/01/2020 in de Académie Royale de Médicine te Brussel. Tal van hoog aangeschreven (internationale) sprekers, waaronder Jim van Os (UMC Utrecht), Therese van Amelsvoort (Universiteit Maastricht) en Marie-Odile Krebs (INSERM Parijs) zullen van de partij zijn. U vindt het volledige programma en mogelijkheid tot registratie via de flyer. Personeelsleden van UPC KU Leuven en KU Leuven krijgen gratis toegang. Aan externe HAIO’s/ASO’s en hulpverleners zal respectievelijk 25 en 75 euro worden gevraagd. Accreditatie zal worden voorzien. 

Informatie over het dagprogramma en mogelijkheid tot registratie vindt u via deze flyer!