Op dinsdag 3 oktober 2023 van 15u tot 19u organiseren wij, in samenwerking met de stuurgroep jongvolwassenen Vlaams-Brabant, de ‘Youth in Transition’ expo in het Dirk Boutsgebouw (VAC) Leuven.

Wat houdt deze expo in?

In een kort symposium zal Prof. dr. Ruud van Winkel, houder van de leerstoel transitiepsychiatrie aan KU Leuven, de onderzoeksresultaten van de EMPOWER-studie voorstellen. De studie geeft een antwoord op de vraag hoe jongeren en professionals vinden dat een GGZ-aanbod voor jongeren in Vlaanderen er moet uitzien. Hiervoor vulden meer dan 1000 jongeren en 700 professionals een vragenlijst in. Ook de andere studies (ENGAGE, EMBRACE,…) die proberen bloot te leggen welke hersenprocessen het verband tussen trauma en psychopathologie verklaren en Virtual Reality therapie en fysieke activiteit als interventie bestuderen, zullen worden toegelicht.

Daarna nemen we de deelnemer verder op weg in een expo met zelf gemaakt artwork. Enkele jeugdorganisaties (o.a. Vrint, Tejo Leuven, Villa Homaar) geven graag een woordje uitleg bij hun werking aan de hand van werk gemaakt door jongeren. Ook enkele kunstenaars zijn vertegenwoordigd. Een audiogids begeleidt de deelnemer stap per stap.

We eindigen met een debat over de ‘toekomst van transitiepsychiatrie’ in Vlaanderen en een receptie.

Wie kan er deelnemen?

Iedereen die interesse heeft om de mogelijkheden van een GGZ-aanbod voor jongvolwassenen verder te verkennen, of dit nu als jongere, ouder, professional of beleidsmaker is.

Schrijf je in!

Deelname is gratis, inschrijven is verplicht. Schrijf je hier in.

Bij deelname aan de expo, gelieve een smartphone en hoofdtelefoon/oortjes mee te brengen om de audiogids te kunnen beluisteren.

Bereikbaarheid

Dirk Boutsgebouw (VAC Leuven), Diestsepoort 6, 3000 Leuven.

Voor meer info: https://www.vlaanderen.be/vlaamse-overheid/gebouwen/dirk-boutsgebouw-vac-leuven.

Met de fiets: fietsenparkings aan station Leuven.

Met de auto: parking De Bond of Station.

Nog vragen?

Stuur een e-mail naar empower@kuleuven.be.